Consultoria de Tunel de Vent

En els darrers anys hem detectat la necessitat d'abordar l'estudi analític dels efectes del vent i la seva interacció amb les estructures de manera específica de manera que ens permetés aprofundir no només en la quantificació de l'acció eòlica sinó també en l'estudi de les condicions de confort relacionades amb els fluids.

El projecte d'estructures cada vegada més esveltes, lleugeres i geomètricament més complexes, juntament amb la necessitat d'estudiar-les durant el seu procés constructiu incloent mitjans auxiliars, fa que la quantificació d'aquestes accions sigui difícil. El confort dins i als voltants d'aquestes estructures també és un tema complex i de creixent rellevància en fases primerenques de projecte.

Una opció molt efectiva d'abordar aquest tipus de problemes és fer servir eines computacionals CFD (Computational Fluid Dynamics). Gràcies a la incorporació de tècnics especialistes en aquesta disciplina estem en disposició d'abordar els següents estudis:

parallax background

Estudis de confort

En primer lloc, hi ha la possibilitat de modelitzar situacions reals de vent en espais oberts i tancats i, per tant, avaluar el confort mitjançant el control de les velocitats mitjana i de ràfega i la seva probabilitat d'ocurrència en aquells punts crítics, portes d'entrada, terrasses, etc .. En segon lloc, hi ha la possibilitat de simular les condicions de climatització en espais oberts o tancats. Tenint en compte que es poden establir dispositius de control en l'anàlisi i que es pot analitzar de manera conjunta la radicació i la convecció, és possible optimitzar els sistemes de climatització.

Infografia sobre estudis de confort

Estudis de túnel de vent virtual

L’ús d'aquest tipus de CFD permet la possibilitat de dur a terme simulacions aerodinàmiques a escala real.

Amb aquest tipus d'estudis es pot simular el flux de vent entorn a models a escala real d'edificis, ponts i altres treballs d'enginyeria civil. Aquests tipus d'anàlisi permeten estudiar no només l'impacte de la presència de l'estructura en el comportament de l'aire (permetent, per exemple, el renderitzat volumètric de la turbulència o l'anàlisi del transport de partícules de pol·lució), sinó que són capaços de mesurar les càrregues de vent sobre les estructures, i projectar el coeficient de pressió en les seves superfícies, proporcionant tant les distribucions de pressió mitjana com a dades transitoris de pics màxims i mínims.

Al túnel de vent virtual és possible introduir expressions analítiques per descriure el perfil de vent o ajustar la intensitat de turbulència de l'aire a l'entrada, la qual cosa, combinat amb la facilitat d'introduir virtualment petits canvis en les geometries, permet simular i analitzar a cost mínim. D'aquesta manera, l'anàlisi virtual va més enllà d'una simple alternativa al túnel experimental i permet entendre per què lleugeres variacions en el disseny d'alguns models afecten dràsticament el rendiment del mateix.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?